fredag 23 april 2010

Barnaga!

Ja, de e väl inte de första man tänker på en fredagmorgon, tes jag gick in på syrrans blogg o snoka runt lite.
Vart förvånad över de hon skrev.
Vart förvånad över hur många människor tänker o agerar.
Där är vi lika hon o jag.
Slåss är aldrig tillåtet!
Viktigt!
(kan fortfarande höra pappas diskussioner me oss när vi bråka i soffan, lillebror o ja)

Jag kopierade hennes text, det är hennes ord o hennes åsikter, men jag tycker detta är viktigt, så jag lånade texten o lägger in här, ihop med hennes bloggadress, ifall någon vill kika dit o läsa mer :)
http://stjarnornafinnshar.blogspot.com/

Barnaga. Borttaget sedan länge, men fortfarande tycker folk det är okej att slå barn? Jag fattar det inte. Nyss tittat på:
http://svtplay.se/v/1947569/dokument_inifran/hon_ville_ju_inte_lyda_

En dokumentär om äldre människor, lärare, förbipasserande på gatan & föräldrar som slår barn. Vissa människor slog barn dom såg på gatan för "dom uppförde sig opassande" ?!?!?! Va?
Om jag går in på konsum & lappar till kassörskan för hon inte hälsar, är det okej då? Eller busschauffören, när han fräser för jag får springa, trots att han är för tidig iväg? Eller om jag sparkar på någon som inte plockar upp bajs efter sin hund? Vad skulle hända då?
I alla domar dom tog upp, blev resultatet detsamma: Ringa misshandel. Mestadels för det var "i uppfostringssyfte" (aga) eller för att eleven/ungdomen provocerat fram våld.. Men jag menar, vilken normalt funtad människa slår en tolvåring?? DET ÄR INTE NORMALT! Lärare, rektorer, fritidsledare, föräldrar..
Det fanns folk som demostrerade utanför rättsalar för dom tyckte att det var "löjligt". Det var ju BARA två örfilar, och slag med öppen hand Räknas egentligen inte. & dom blev minsann agade när dom var små, och nog hade dom inte tagit skada inte.. Förbannade jävla kärring&gubbjävlar! Hoppas någon jävel örfilar upp er i konsumkön imorgon!
Hur tror dom att det känns att vara tex 11 år, tycka själv man har roligt när man har snöbollskrig & sen får spö, av en person man aldrig träffat? Man lär ju känna sig så otrygg efteråt.. Plus att man har ont, och blir rädd. Skulle jag blivit iaf.

Nu säger inte jag att vuxna inte ska ha regler, men en människa som inte kan uppfostra sitt barn utan våld är misslyckad. Det är en människa som inte kan få sitt barn, den som ska älska en mest i världen, att respektera en. Det är jag som mamma som ska få min son att förstå vad som är rätt & fel. Det är jag som ska lära honom att man ska respektera andra människor (inte bara äldre) och att det är viktigt att känna med andra människor. Jag inser ju själv att utan en relation där vi kan kommunicera med varandra är detta svårt, men det är ju inte hans fel om jag misslyckas. Så vartifrån kommer rätten att slå honom om han inte lyder? Det är så fruktansvärt sjukt. Och att en anna vuxen människa då skulle ha rätten att slå min son? Då kan dom väl lika gärna slå mig?
Jag vill att min son ska respektera, och förstå, mig & regler jag sätter upp för honom. Men jag vill INTE att han ska vara rädd att få en smäll om han inte alltid har en bra dag.

Tycker iaf att ni ska titta på denna, ( http://svtplay.se/v/1947569/dokument_inifran/hon_ville_ju_inte_lyda_ )..
Nu ska jag kolla om de e någe vettigt på tv, sen sova tidigt!

XOXO


Ja, de va från Mathilda :)
Själv sitter jag sminkad o fin, för min andra syster (Ullricha) o min mamma o min kompis (Jenny) bjuder mig på en båtresa!
Japp, en 24h kryss ihop med dom tre *älska*
Vi pratade om båt, insåg att jag är fattig som ett russin o tackade nej, men de betalade åt mig då, för att jag också skulle få åka :D
Jag är jätteglad, speciellt nu efter en hel vecka hemma me sjuk Molly (rrrräserbajs) o en (SNAAART åttaårig) förpubertets-trotsig pojke som alltid lyckas bli butter 5 minuter efter skolan slutar :S
Mamma säger att de får man ta när man e mamma, vilket jag gladerligen gör, men detta avbrottet när Cissi o Simon kollar mina barn, hela helgen, är så j***a skönt.
Är inte Molly sjuk, så e de pasta som missar sina tider, lr så är de nå me Leonard.
Mina finaste.
Vad skönt det ska bli för dom på söndag, när mamma är trött, bakis, "utvilad" o road te max på havet :D hahaha
Ja, JA ska ha roligt.

Ha nu en underbar helg alla fina! X O X O

3 kommentarer:

 1. Det var ett program på radion för inte så länge sedan, om en gubbe som tyckte barnaga var HELT OK. "För en del barn förstod inte på något annat sätt, det man försökte säga till dem".

  Då skrev min kollegas kille in ett email som löd (liknande): "Till misshandlar-Mats: Eftersom du inte förstår det skrivna ordet om att barnaga är förbjudet i Sverige, så borde du, enligt dig själv, bli slagen tills dess att du fattar".

  Jag fattar inte folk som slår sina barn. DEM ÄR TOTALT OCH HELT DUMMA I HUVUDET.

  Barn gör som man gör, inte som man säger. Bästa sättet att lära ett barn är att uppföra sig såsom man vill att barnet ska uppföra sig.

  Det är ALDRIG ok att slå en annan människa, NÅGONSIN. Och de som inte förstår det ska inte ha barn. De skall bort från människorna som slår barnen till säkrare plats. Sedan tycker jag att föräldrar som slår barn ska utbildas till att tänka om och tänka rätt. För tydligen har det med låg utbildningsnivå att göra... (jag tar misshandlar-Mats som exempel.. not the sharpest tool in the shed, om man säger så).

  Samma kollega (vars man skrivit in till radion) hade en väninna som vittnade att sitt barn blivit ruskat på dagis (barnet hade hjärtfel dessutom) och det var tydligen inte första gången.

  Dagiset hade INGEN handlingsplan om VAD man ska göra om en fröken hade kränkt barnet. Fröken blånekade ju såklart. Rätt hade varit om rektorn hade frågat barnet om vad som hade hänt, men eftersom de inte har någon handlingsplan här i Örebro så ska man vara VÄLDIGT på sin vakt... alla är inte de dem utger sig för att vara (just saying).

  SvaraRadera
 2. aah, herregud.. ja ryser bara av tanken på att nån skulle slå sin hand i leos lr mollys små fina, lena ansikten. gör mig så ledsen att tänka på alla små kottar där ute som växer upp med sådant dagligen! :'(

  SvaraRadera
 3. mm usch... :((
  jag blir ledsen jag med... den jäveln som rör min son... ja jag finner inga ord vad man skulle göra!! Jag har ju ingen rätt att slå den människa som slår mitt barn, men vet fan inte vad jag skulle vara kapabel till... :////

  SvaraRadera

Nu gör du mig sådär lycklig ^^